Urgențele pediatrice majore, preluate de Spitalul Județean!

by admin

Clinica Chirurgie Pediatrică își restrânge activitatea fără a afecta asigurarea urgențelor. Nu vor fi preluați copiii cu semne de boală acută direct în Clinicile Pediatrie I, II sau III.

„Începând din 16.03.2020 ora 8, toți copiii cu semne de boală acută vor fi evaluați DOAR la UNITATEA DE PRIMIRE A URGENȚELOR, cu acces din strada Moților nr 68 și strada Cardinal Iuliu Hossu nr 55-57. Preluarea se va face inițial în cortul amplasat în fața UPU, în vederea triajului epidemiologic. NU vor fi preluați copii cu semne de boală acută direct în Clinicile Pediatrie I, II sau III.
Pacienții aflați în evidența spitalului cu boli cronice se pot prezenta direct la Clinicile Pediatrie II și Pediatrie III în cazul în care apar semne noi ale bolii de bază sau starea generală se deteriorează, dacă este necesară monitorizarea tratamenului ori eliberarea rețetelor pentru tratamente speciale. Clinica Chirurgie Pediatrică își restrânge activitatea fără a afecta asigurarea urgențelor. Clinicile Neurologie Pediatrică și Psihiatrie Pediatrică își desfășoară activitatea în condiții normale.
Evitați expunerea inutilă a copiilor dumneavoastră! Majoritatea bolilor acute la copil sunt infecții ușoare, cu evoluție auto-limitată și pot fi tratate la domiciliu. Serviciul ALOPEDI 0364917 funcționează 24/7 și oferă sfaturi pentru îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav. Țineți legătura cu medicul de familie, acesta vă poate ajuta cu sfaturi privind tratamentul copilului respectiv momentul în care trebuie să vă prezentați la spital.
Este necesară prezentarea de urgență la medic în cazul în care copilul are o stare generală alterată, este somnolent, are mișcări necontrolate ale mâinilor și picioarelor, pielea este palid-cenușie, copilul respiră frecvent și cu dificultate, nu urinează mai mult de 8 ore, bea mai puțin de jumătate din cantitatea obișnuită de lichide, are febră ce durează de mai mult de 5 zile sau febră ≥ 38˚C în cazul copilului mai mic de 3 luni, respectiv ≥ 39˚C în cazul copilului cu vârsta 3-6 luni, doar valoarea febrei nu este un semn de alarmă pentru copilul mai mare de 6 luni!”, au transmis cei din conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza