Universitatea „Babeș-Bolyai” cumpără calculatoare pentru studenții fără posibilități materiale

by admin

Universitatea „Babeș-Bolyai” vine în sprijinul studenților fără posibilități materiale, care nu pot participa la cursuri on-line. Universitatea va cumpăra calculatoare, pe care ulterior le va distribui beneficiarilor de ajutor social, care nu au computer personal.

„În condițiile trecerii cursurilor în mediul online, conducerea UBB a decis să aloce 225.000 lei pentru acordarea unui sprijin financiar studenților care, în lipsa unui calculator personal, sunt în imposibilitatea de a participa la cursuri. Suma este destinată achiziționării a 150 de computere personale destinate studenților eligibili pentru bursă de ajutor social, care nu au computer personal. Fondurile vor fi distribuite proporțional pe facultăți, în funcție de numărul cererilor depuse pentru acordarea burselor de ajutor social în semestrul al II-lea al acestui an universitar, cu respectarea prevederilor din Regulamentul de burse cu privire la ordinea de prioritate. Valoarea alocației este de 1.500 lei/beneficiar”, se arată într-un comunicat al UBB Cluj.

De asemenea, conducerea Universității va suplimenta cu jumătate de milion de lei fondurile alocate pentru acoperirea tuturor solicitărilor de bursă de ajutor social aferente semestrului II al acestui an universitar, suma totală alocată ajungând astfel la 2.000.000 lei.

O altă măsură se referă la taxele de școlarizare. Conducerea UBB a anulat propunerile de majorare a acestor taxe pentru anul universitar viitor și a decis plafonarea lor la nivelul celor aferente anului universitar 2019-2020.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza