Universitatea Babeș-Bolyai a intrat în topul Times Higher Education

by admin

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost prima universitate clasată în topul Times Higher Education, pe segmentul 251-300, urmată de Academia de Studii Economice care se clasează în segmentul l 251-300.

Nouă universități din România au intrat în topul Times Higher Education Emerging Economies, pe locurile 200+. Primele locuri ale topului sunt ocupate de universitățile din China.

ASE este în trend ascendent în clasamentul „The Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2020”, clasându-se anul acesta în segmentul 251-300, față de 351+ în 2019. În top sunt cuprinse, pe lângă Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea București și Universitatea de Vest din Timișoara.

Clasamentul reunește 533 de universități de cercetare intensivă și predare din 47 de țări cu economii emergente.

Universitățile din clasament au fost clasificate după 13 indicatori de performanță, grupați pe: activitatea de predare (30%); activitatea de cercetare (30%); impactul rezultatelor cercetării (20%); activitatea internațională (10%); transferul de cunoștințe către mediul socioeconomic (10%), spune hotnews.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza