”Ungaria sprijină aderarea României la Schengen” afirmă Președintele Novak

by Christian Suciu

Președintele Ungariei Katalin Novak a fost întâmpinată la Palatul Cotroceni de Președintele Klaus Iohannis în timpul vizitei oficiale a liderului maghiar în România. În cadrul unei conferințe de presă organizate alături de Președintele Iohannis, liderul de la Budepasta și-a exprimat susținerea față de aderarea României la Spațiul Schengen.

” Ungaria sprijină aderarea României la Zona Schengen, iar România poate conta pe sprijinul Ungariei în acest sens. ” a încuviințat Președintele Ungariei. Mai mult de atât, Katalin Novak a evidențiat relația dintre cele două state și a admis că reducerea tensiunilor existente între România și Ungaria este un obiectiv împărtășit de ambele țări.

”Suntem țări vecine, de aceea avem nevoie ca relația dintre Ungaria și România să funcționeze. Vom lucra amândoi în această direcție în anii următori. De asemenea, am convenit că vrem să reducem tensiunile existente, nu să le amplificăm. Nu ne vom pune de acord asupra tuturor lucrurilor – nici până astăzi nu ne-am pus de acord asupra tuturor – însă cel mai important este că putem discuta, ne putem asculta și poate atunci putem înțelege punctul de vedere al celuilalt, chiar dacă interesele sunt identice și nici înțelegerea noastră nu este identică în absolut toate domeniile.” a declarat Președintele Novak.

Aceasta a ținut să-i mulțumească Președintelui Iohannis pentru invitația adresată de a vizita România și l-a invitat la rândul ei la Budapesta pe liderul de la Cotroceni, ce s-a arătat onorat de invitația omologului său. Aceasta a mai amintit de faptul că ambele țări își doresc o relație bilaterală eficientă și pragmatică iar vizita întreprinsă poate deschide un nou capitol în colaborarea acestora.

sursa:ageres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 12/09/2022 - 15:09

Cucoana, ti-ai dat examenul cand te-ai dus la secui in munti si ti-ai permis sa vopsesti o borna de fosta granita in rosu-alb-verde. Asta pe teritoriul ROMANIEI. Ce tupeu ! Restul, ce povestesti tu cu Iohannis e can-can.

Raspunde

Comenteaza