Un pacient din Cluj a salvat alte două vieți, după ce familia a fost de acord să îi doneze organele

by admin

Un pacient din Cluj, aflat în moarte cerebrală, a salvat alte două vieți. Familia sa a fost de acord să îi doneze organele, iar rinichii săi au ajuns la doi pacienți aflați pe lista de așteptare.

„Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de aşteptare. În aceste zile atât de dificile, gestul familiei şi efortul echipelor medicale, ne obligă să fim profund recunoscători faţă de toţi cei care aduc speranţa pentru viaţă, care se luptă pentru viaţa semenilor lor”, au scris reprezentanții Agenției Naționale de Transplant pe rețelele de socializare.

Transplantul a fost posibil echipei ATI II și de coordonate de transplant de la Spitalul Județean Cluj, formată din dr. Monica Scutariu- kdp şi as. Susana Stănescu- coordonator transplant. A fost cea de-a 7-a prelevare de organe de anul acesta realizată la spitalul clujean şi cea de-a 58-a la nivel naţional. 

„Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de echipa Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Dan Pop. Efortul lor a fost  preluat de echipele medicale de transplant ale centrului de excelenţă din Cluj, coordonate de dr. Florin Elec și dr. Mihai Suciu, aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant renal pentru alţi 2 pacienţi: o femeie de 40 de ani și un bărbat de 46 de ani. 

Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă.Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe  este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de  gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte!”, au mai scris reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza