Un nou tip de testare pentru COVID-19 realizat, contra cost, de Spitalul Județean Cluj

by admin

Cei care doresc să se testeze pentru a vedea dacă au fost infectați cu noul coronavirus o pot face la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Reprezentanții instituției au anunțat că pun la dispoziția pacienților un nou tip de test pentru infecția cu SARS-CoV-2. Acest nou tip de test presupune detectarea în organism a anticorpilor de tip IgG. Astfel pot fi identificate persoanele care au fost infectate (cu sau fără manifestări clinice) și au dezvoltat răspuns imun. 

„Utilizarea testelor care identifică persoanele expuse anterior virusului, pe baza existenței răspunsului imun,  mai ales a celor care au fost infectate (IgG), dar nu au avut simptome, ar putea să sprijine răspunsul de control al infecției, prin screening-ul grupurilor expuse – medici, asistente medicale, lucrători din industria alimentară, care deja au imunitate împotriva infecției și care s-ar putea întoarce la muncă”, au explicat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Un test costă 90 lei, iar recoltarea se face pe bază de programare la punctul de lucru al Laboratorului de Analize Medicale  (str. V. Babeș nr. 1), tel. 0264.592771 (interior 1479) sau la numărul 0741.164466.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza