Un nou proiect verde al Clujului aproape finalizat! Parcul 14 Iulie va fi redeschis la început de toamnă

by Christian Suciu

Parcul 14 Iulie din Cartierul Grigorescu se va redeschide din data de 4 septembrie, odată cu finalizarea înainte de termen a lucrărilor de modernizare derulate. Proiectul este inclus în strategia municipalității de a amenaja nu mai puțin de 200 de spații verzi din oraș prin investiții totale de aproape 110 milioane de euro.

” În 4 septembrie, cu o lună mai devreme, vom da în folosință Parcul 14 Iulie, un nou parc al Clujului, mai micuț, dar important pentru această zonă, ca clujenii să aibă o oază de spațiu verde. Acesta face parte din proiectul nostru de peste 110 milioane de euro pentru 200 de hectare de spații verzi, sunt 25 de parcuri pe care le avem în lucru. 11 dintre ele sunt în diverse faze de finalizare, unele deja finalizate și altele care se finalizează anul acesta și pot să vă spun că anul acest finalizăm Parcul 14 Iulie, Parcul Feroviarilor, Parcul Zorilor, după ce am terminat deja lucrările la Parcul Armătura, platoul Sălii Sporturilor și vom avea de asemenea finalizată partea care ține de malurile Someșului, până la sfârșitul anului.

Alte 11 proiecte vor intra în lucru, în diverse etape, în perioada următoare: Parcul Primăverii, Parcul Ioan Luca Caragiale, Cetățuia, Parcul Est, Parcul Bună Ziua, zona Expo Transilvania, coridorul de mobilitate urbană pe malul Someșului, de la Gilău până la Apahida, parcul-pădure Borhanci și baza sportivă Borhanci și stațiile verzi din cartierul Sopor.”, a transmis Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în cadrul unei intervenții pentru un post de radio local.

În urma lucrărilor de modernizare noul parc va beneficia de mobilier urban modern,  piste de biciclete și o zonă de joacă pentru copii, treceri de pieton semaforizate, sistem de iluminat public modern, stații de încărcare pentru mașini, biciclete și trotinete electrice precum și de un loc dedicat organizării evenimentelor de mici dimensiuni.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

ardelean cluj 28/08/2023 - 08:21

Da foisorul unde a disparut? L-a dus Boc la Rachitele sau la Campenesti, acolo unde cultiva rosii, sa mai stea la umbra…

Raspunde

Comenteaza