Un nou pas pentru creșterea siguranței pacienților internați la Spitalul de Boli Infecțioase. Va fi amenajat un sistem de filtrare și tratare a aerului

by admin

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Cu o valoare estimată de peste 13 milioane de lei, lucrările vor avea loc în cadrul unui proiect cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean și care vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

„Lucrurile evoluează bine în ceea ce privește acest proiect european de importanță majoră. Dorința noastră este aceea de a contribui atât la organizarea și funcționarea instituției medicale în condiții de maximă siguranță, cât și la îmbunătățirea calității mediului spitalicesc și a aerului pe care îl respiră pacienții și personalul medical”, a transmis președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Conceptul sistemului care se dorește a fi implementat este unul nou, care se diferențiază de alte sisteme de ventilație și tratare a aerului prin automatizarea acestuia la cerințele spitalului, în special cele referitoare la monitorizarea oxigenului din interiorul secțiilor și implicit a saloanelor, astfel încât, în cazul detecției unui nivel crescut de oxigen, raportat la volumul de aer dintr-o încăpere, sistemul va fi capabil de evacuarea acestui aer.

Investiția este menită să îmbunătățească serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, atât la nivelul secției de Terapie Intensivă cât și la nivelul secțiilor de spitalizare continuă și de zi.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 29 iunie a.c., ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza