Un nou cod galben vreme instabilă în județul Cluj. Sunt așteptate ploi și vijelii

by admin

Clujul nu scapă de ploi și vreme instabilă. Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până joi dimineața la ora 10:00 pentru mai multe județe din Transilvania și din sudul țării. 

Potrivit avertizării, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 25 – 40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii şi grindină.

Atenţionările de instabilitate atmosferică vizează Capitala şi judeţele: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Tot până joi dimineața va fi în vigoare și un cod portocaliu de ploi abundente, valabil în cea mai mare parte a zonei montane şi a Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în sudul Banatului. În aceste zone vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40 – 60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70 – 80 l/mp. Acestea vor fi asociate cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

Meteorologii mai precizează că perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârşitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza