Încă două cazuri de variola maimuței confirmate în România

by admin

Ministerul Sănătății a anunțat că în România au fost confirmate încă două noui cazuri de variola maimuței. Unul dintre pacienți este un bărbat în vârstă de 32 de ani, care s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută. Ulterior, investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. Autoritățile au declanșat ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Al doilea pacient este un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din Bucureşti. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Potrivit reprezentanților ministerului Sănătății, starea generală a pacientului este bună, dar a rămas internat.  Pacientul nu are istoric de călătorie în străinătate. 

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat luni în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Medicii au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza