Un convoi de blindate NATO a intrat în România prin vama Nădlac! ”Operațiunea Balaur” va consolida Grupul de Luptă de pe teritoriul României

by Christian Suciu

Ministrul Apărării Naționale a comunicat pe pagina oficială de Facebook debutul ”Operațiunii Balaur” prin care Grupul de Luptă NATO, aflat pe teritoriul României va fi consolidat printr-un convoi compus din blindate ușoare de infanterie și al doilea compus din blindate grele de infanterie.

Cele 2 convoaie militare au trecut granița în cursul zilei de ieri și au fost întâmpinate de colonelul Alexandre de Feligonde al Grupului de Luptă NATO și colonelul Tiberiu Cojocaru al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est. Convoaiele vor fi dislocate în Cincu pentru a consolida din punct de vedre tehnic grupul de luptă constituit. Operațiunea logistică inițiată de baza franceză Mourmelon-le-Grande poartă numele de ”Operațiunea Balaur”, inspirată de numele creaturii mitice a folclorului românesc.

Batalionul francez dislocat cu scop defensiv în România este considerat Vârful de Lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO ce integrează de asemenea, forțe belgiene și olandeze.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza