Un centru de endoscopie intervențională va fi deschis în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

by admin

Un centru de endoscopie intervențională va fi deschis în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Centrul va funcționa sub coordonarea prof. univ. dr. Romeo Chira, în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie și are în componență un laborator de endoscopie terapeutică, cu facilități de ecoendoscopie și ecografie intervențională.

„Realizarea centrului a presupus reamenajarea spațiului de funcționare, utilizând fonduri asigurate de Consiliul Local Cluj-Napoca și din surse proprii ale spitalului, în valoare totală de aproximativ 250.000 lei. O altă componentă importantă a fost dotarea cu echipamente și aparatură medicală, din finanțare europeană, prin Consiliul Județean Cluj, însumând aproximativ 4.200.000 lei și cu fonduri asigurate de Ministerul Sănătății.

Printre aparatele de ultimă generație aflate în dotarea centrului amintim aparatul de radiologie cu braț mobil pentru proceduri de diagnosticare și intervenționale, un turn de endoscopie digestiva cu duodenoscop și ecoendoscop, aparat de fibroscan pentru evaluarea non-invaziva a bolilor hepatice cronice și un ecograf ultraperformant”, au transmis reprezentanții SCJU Cluj-Napoca. 

Având la dispoziție aparatură de ultimă generație, echipele medicale specializate care deservesc centrul vor avea posibilitatea de a aplica proceduri terapeutice în afectiunile biliare și pancreatice, realizarea unor proceduri terapeutice combinate cu ghidaj ecografic și radiologic pentru rezolvarea celor mai dificile cazuri de obstrucție a căilor biliare, proceduri terapeutice inovative aplicate în premieră în această zonă a țării.

O altă componentă importantă a activității centrului este dată de efectuarea de ecoendoscopii diagnostice pentru patologii speciale (în boli pulmonare, splenice, retroperitoneale, vertebrale) și drenajul transrectal al abceselor perirectale.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza