UMF își mută cursurile în online, de teama răspândirii coronavirusului

by admin

Studenții și cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au fost anunțați că în perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea instituției a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie). Decizia vine „ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus”.

Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu.

Între motilele invocate de universitari se numără prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituind un factor de risc important în lanțul infecției.

„Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției. Nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice. Vă rugăm să priviţi cu maximă responsabilitate situaţia şi să vă conformaţi acestor măsuri. Restul reglementărilor privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile a celor care se întorc din zone cu risc rămân în vigoare. De asemenea, insistăm asupra evitării locurilor aglomerate (cinema, resturante, malluri etc.). Suntem încrezători că respectarea acestor reguli de către toţi cei implicaţi va limita răspândirea infecţiei, aceasta fiind o parte importantă a responsabilităţii sociale a universităţii noastre”, arată reprezentanții UMF Cluj.

În cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) nu se pune în acest moment problema adoptării unei decizii similare.

„Nu avem atât de mulți studenți străini, nici nu s-au semnalat probleme care să impună o decizie. Ținem cont de notificarea emisă la nivel național în privința prevenirii. Mâine avem, de altfel, alegeri pentru funcția de rector, așa că nu se pune problema să închidem activitatea”, a declarat pentru Servus Cluj Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB.Te-ar putea interesa si

Comenteaza