Ultras-ul care a boicotat convocarea lui Mario Camora la națională va intra în Parlament. Vezi cine este George Simion, președintele AUR

by admin

Alianța pentru Unirea Românilor este marea surpriză a alegerilor parlamentare de duminică. Potrivit rezultatelor parțiale, formațiunea a reușit să obțină peste 8% din voturi și va fi reprezentată în Camera Deputaților. Unul dintre co-președinții partidului este George Simion, ultras-ul care a boicotat convocarea la națională a lui Mario Camora.

Înainte de a intra în politică, George Simion a sprijinit apariția grupărilor „Uniți sub tricolor” și „Honor et Patria”, două dintre cele mai mari grupuri de suporteri ai echipei naționale a României.

„Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul „Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale”, declara într-un interviu George Simion.

Grupările de suporteri conduse de liderul AUR au avut mesaje dure și la adresa selecționerului Mirel Rădoi. Imediat după convocarea portughezului Mario Camora la echipa națională, ultrașii au criticat decizia selecționerului prin intermediul unui comunicat cu accente xenofobe. „Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșeală. Este doar Calul troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte ‘importuri’ de ocazie.

Naționala e o chestie de principiu. La fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles Mirel Rădoi așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei”, a transmis atunci gruparea „Honor et Patria”.

De asemenea, membrii grupării „Uniți sub tricolor” au provocat probleme naționalei României, care a trebuit să dispute fără spectatori meciul cu Norvegia, din 2019. Decizia a fost luată de UEFA, după ce ultrașii au scandat mesaje xenofobe la partida cu Spania. După meciul cu Suedia din 2019 au apărut și acuzații de rasism, dar UEFA le-a respins. În schimb, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru că ultrașii au folosit materiale pirotehnice, au aruncat cu obiecte în teren și au afișat bannere interzise.

După publicarea primelor rezultate de la alegeri, la sediul partidului AUR au apărut ultrași care au aprins torțe după ce George Simion și-a terminat discursul agresiv împotriva actualei clase politice.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 08/12/2020 - 14:35

La asa popor, asa reprezentanti. Nimic nou.

Raspunde

Comenteaza