UBB va coordona un Centru Regional de Orientare în Cariera de Cercetare, în valoare de 5,2 milioane de lei! Proiectul va finanțat prin PNRR

by Christian Suciu

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va fi coordonatorul unui proiect câștigător din PNRR în valoare de 5,2 milioane de lei ce presupune înființarea și organizarea unei rețele naționale de 8 centre regionale de orientare în carieră.Investiția este parte a programului ”Era Talent Platform” a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Prin acest program, UBB, implicând și colaboratori de la Universitatea din Oradea, va deschide un Centru Regional Nord-Vest de Orientare în Cariera de Cercetare (UBB-CORE). Centrul este destinat tuturor persoanelor din regiunea de nord-vest şi nu numai, interesate de o carieră în domeniul cercetării științifice.

Acesta va oferi servicii de orientare în carieră şi suport academic atât pentru studenți (din toate ciclurile de studii licență, masterat, doctorat), cât şi pentru tineri cercetători sau cercetători seniori, care derulează activități de cercetare-dezvoltare-inovare în universități sau instituții de cercetare din România, inclusiv pentru cercetătorii străini sau alte instituții interesate.

Totodată, Centrul Regional de Orientare în Carieră ”UBB CORE” va mijloci contactul între tinerii cercetători și marile personalități ale lumii științifice și va oferi resurse pentru cercetarea științifică, inclusiv accesul la baze internaționale de date și la publicații de prestigiu din întreaga lume. De asemenea, acesta se va ocupa cu organizarea de evenimente dedicate cercetătorilor pentru a asigura integrarea acestora în spațiul academic european.

Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor UBB-CORE este organizat la UBB, dar este dedicat întregii regiuni nord-vest, precum și altor persoane și instituții interesante. Este normal să fie organizat la UBB – nu doar cea mai reprezentativă universitate din regiune, ci una din cele mai reprezentative universități ale țării. De asemenea, mă bucur să văd colaborarea cu colegi-experți de la Universitatea din Oradea, în condițiile în care noi trebuie să concentrăm resursele academice în regiune, într-o logică a cooperării, pentru a crește competitivitatea regiunii nord-vest.” a declarat Rectorul UBB, Prof. Univ. Dr. Daniel David, cu privire la proiectul ce va fin finanțat în următorii 3 ani prin PNRR.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza