U Cluj, victorie categorică cu FCSB în 10 oameni! Neagoe: ”Astăzi facem un joc aproape de perfecțiune.”

by Christian Suciu

Universitatea Cluj a ieșit victorioasă din înfruntarea cu FCSB de pe Cluj Arena din cadrul etapei a 16-a Super Ligii. Trupa lui Eugen Neagoe a făcut spectacol pe teren propriu în fața miilor de fani adunați și a tranșat meciul prin două goluri marcate în prima repriză a duelului prin atacantul Thiam și mijlocașul Filip.

Ocaziile au continuat să curgă pentru ”studenți” până la finalul reprizei însă actul secund al jocului l-au început prost, cu eliminarea căpitanului Pires după un atac violent la atacantul advers Compagno. Bucureștenii au înscris pe finalul partidei unicul gol prin winger-ul Andrei Cordea.

Antrenorul ”Șepcilor Roșii” și-a felicitat jucătorii pentru un meci senzațional încheiat cu un rezultat meritoriu însă a taxat și greșeala căpitanului său care în urma eliminării a forțat echipa să se retragă în apărare.

” Cred că a fost un arbitraj impecabil chiar dacă am avut eliminarea acea. A fost o greşeală mare a căpitanului nostru, dar am dat dovadă de mare caracter. Am făcut un joc aproape de perfecţiune. Până la eliminare am controlat în totalitate jocul.

Nu şi-au creat nici o ocazie, deşi au jucători foarte valoroşi. În această seară puteam marca cu uşurinţă cinci goluri, dacă mă gândesc la ocaziile pe care le-am avut. L-am folosit pe Thiam ca atacant central pentru prima oară, ştiind că fundaşii centrali ai FCSB-ului sunt mai lenţi, mai greoi.

Sunt mulţumit de jucătorii mei şi o să încerc ca Universitatea Cluj să arate din ce în ce mai bine. Promit lucrul ăsta. Eu cred că în momentul ăsta ar fi trebuit să avem 22 de puncte, fără modestie.” a declarat antrenorul Eugen Neagoe în urma partidei.

Patronul FCSB-ului Gigi Becali s-a arătat frustrat atât de rezultatul partidei dar și de maniera de joc a formației sale și a reproșat antrenorului Nicolae Dică calitatea pregătirii jocului dar și tactica folosită. Deși acesta a afirmat că nu-și dorește să schimbe antrenorul, nu și-a ascuns nemulțumirea față de evoluțiile slabe ale echipei din ultima perioadă și a transmis că nu l-ar opri pe Dică dacă acesta și-ar dori să părăsească echipa.

”Nici nu ştiu ce să zic. Sunt de 22 de ani în fotbal şi aşa ceva nu s-a întâmplat şi nu am văzut: fotbalişti care să uite fotbalul! Sunt unii de parcă i-am adunat de pe stradă, nu mai ştiu fotbal pur şi simplu. Se supără sau nu se supără, e chestiune de antrenor! Cum să dai minge lungă când eşti în 11, nu ai nicio tactică, nicio noimă de joc? Eu nu înţeleg! Părerea mea e că e doar de antrenor. Până acum nu am zis, dar nu se explică şi e doar chestiune doar de antrenor aici.

Eu ce răbdare să am cu Dică? Nu vreau să fac rău la oameni, nu vreau să mai dau oameni afară şi nu vreau să supăr. Dar trebuie să spun adevărul, nu am ce face, măcar mă uşurez. Dau eu oameni afară? Supăr familia lui, copiii lui. Îi spun de atât timp că vreau posesie, uită-te la Hagi şi vezi ce antrenează Hagi? El zice ce, nu mai aveţi încredere în mine? Hagi a zis că-i antrenează cu mingea până vomită. Ne dăm noi, că facem tactică. Du-te, bă, cu tactica ta! Dacă vrea să rămână, să rămână. Eu nu mai dau afară oameni, dar nu sunt mulţumit de el.” a transmis finanțatorul roș-albaștrilor în emisiunea ”Fotbal Show” pentru Prima Sport.

sursa: primasport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza