U Cluj joacă astăzi cu FC Argeș în Super Ligă! Echipele s-au întâlnit prima oară acum 61 de ani

by Christian Suciu

Universitatea Cluj primește astăzi vizita lui FC Argeș Pitești într-un meci cu o tradiție de peste 60 de ani în prima divize a fotbalului românesc. Duelul din etapa a 18-a campionatului o găsește pe U Cluj într-o formă bună, după victoria cu 4-0 din Cupa României cu CSM Alexandria în timp ce piteștenii nu traversează cea mai bună formă după înfrângerile cu Sepsi OSK și remiza cu Chindia Târgoviște.

În trecut cele două formații s-au întâlnit de 58 de ori iar la nivelul primei divizii de 28 de ori. Istoricul întâlnirilor o avantajează pe ”U”, cu 14 victorii directe, pe când trupa din Trivale s-a impus de 9 ori iar celelalte 5 meciuri s-au încheiat la remiză.

Prima întâlnire dintre cele două a avut loc în 1961, într-un meci Dinamo Pitești-Știința Cluj ce s-a încheiat 1-2 pentru Șepcile Roșii conduse de Nicolae Szoboszlay. În meciul retur din 1962 s-a consemnat cel mai tânăr debut din istoria Super Ligii, cel al ”Gâscanului” Nicolae Dobrin însă meciul s-a terminat tot cu victoria clujenilor, care s-au impus cu 5-1.

În cel mai recent meci dintre cele două echipe, FC Argeș a învins cu 3-1 prin golul lui Garita și dubla lui Ișfan în timp ce pentru trupa lui Neagoe marca golul de consolare Adrian Bălan.

Jocul de astăzi de pe Cluj Arena va începe la ora 18:00 și va fi transmis în direct pe canalele PRIMA SPORT.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza