”U” Cluj continuă campania de transferuri și aduce un mijlocaș cu peste 100 de meciuri în prima divizie a fotbalului românesc!

by Christian Suciu

Universitatea Cluj și-a asigurat serviciile unui mijlocaș defensiv care la 24 de ani a depășit 100 de meciuri în Superliga României. Gabriel Simion, fostul închizător de la FCSB și Astra Giurgiu s-a înțeles cu ”Studenții” și va evolua în tricoul alb-negru în acest sezon. Simion este evaluat la 800 de mii de euro potrivit Transfermarkt.ro și poate evolua atât în fața apărării dar și în centrul defensivei.

Originar din Călăraşi, Gabriel Simion a început fotbalul la echipa locală Dunărea Călăraşi, însă a trecut în tabăra celor de la FCSB încă din perioada junioratului. Debutul său la nivel de seniori a avut loc pe 8 septembrie 2016, într-un meci al „roş-albaştrilor” cu FC Botoşani din Cupa Ligii.

În prima parte a sezonului 2017/2018 a jucat sub formă de împrumut în liga secundă la Academica Clinceni, unde a şi marcat primul gol la seniori într-o victorie cu Dacia Unirea Brăila. În jumătate de an a strâns 18 meciuri la Clinceni, după care a făcut pasul spre Liga 1 cu un împrumut la Daco-Getica Bucureşti, jucând în 10 partide.

A urmat un nou sezon de Liga 1 la Dunărea Călăraşi, echipa la care a făcut primii paşi în fotbal. A fost om de bază pentru formaţia de la malul Dunării, cu 29 de meciuri, dintre care 18 ca integralist.În sezonul 2019/2020, Gabriel Simion a îmbrăcat tricoul Astrei Giurgiu, fiind cedat sub formă de împrumut de către FCSB, însă şi aici a avut evoluţii foarte solide, ajungând în play-off alături de giurgiuveni. A strâns în total 29 de meciuri, 19 ca integralist.

Începutul sezonului 2020/2021 a consemnat revenirea la FCSB, mijlocaşul defensiv jucând în 22 de partide pentru bucureşteni, alături de care a încheiat sezonul pe poziţia a doua. În ultimul an, Gabriel Simion a evoluat pentru formaţia Aris Limassol din Cipru. A fost un jucător important pentru ciprioţi, cu 25 de partide jucate şi o contribuţie decisivă la un gol.

sursa:fcucluj.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza