U-BT Cluj începe astăzi noul sezon pe teren propriu împotriva lui Rapid București

by Christian Suciu

U-BT Cluj-Napoca întâlnește astăzi de la ora 18:00 pe Rapid București la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în primul meci din noul sezon competițional al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Adversarii clujenilor au debutat în noul sezon cu o victorie obținută în fața celor de la Corona Brașov, cu scorul de 75-68.

Antrenorul clujenilor Mihai Silvășan, s-a arătat entuziasmat de începutul unei noi aventuri în Liga Națională anunțând că obiectivele sale în acest sezon includ atât câștigarea campionatului cât și a Cupei României.

”Așteptăm cu nerăbdare acest meci. Este debutul nostru în Liga Națională, toată lumea știe că am stat în prima etapă. Ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm. Trebuie să începem cu dreptul în fața propriilor suporteri, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare la sală. Vrem să începem încă de la primul meci cu o atitudine corectă și să arătăm de ce suntem echipa campioană. Vom vedea mâine dacă ne va afecta pauza de la Cupa României. Ne-am antrenat bine, mă bucur că nu sunt probleme de lot. Avem un jucător nou care de două zile se antrenează cu noi. Nu va fi în lot joi, e prea devreme. Încă nu știe mare lucru din sistemul nostru, dar se va adapta cu siguranță. Cum am spus, scopul nostru este să ne apărăm titlul și Cupa României. Pe plan european ne dorim să facem o figură mai frumoasă decât anul trecut. Personal, vreau să prindem Play-Off-ul, chiar dacă va fi mai greu decât în sezonul trecut.”, a transmis antrenorul Mihai Silvășan înaintea meciului cu bucureștenii.

Căpitanul ”Studenților”, Patrick Richard este de asemenea încrezător în forțele echipei sale înaintea meciului de debut și consideră că toate transfurile venit în această vară s-au integrat rapid în anturajul echipei.

”Suntem entuziasmați să jucăm în sala noastră, în fața suporterilor. Câțiva dintre jucători se vor afla la prima lor experiență de acest fel și cu siguranță va fi ceva memorabil. Așteptăm să începem această călătorie. Luăm fiecare meci pe rând și încercăm să devenim mai buni. Au venit mulți jucători noi, dar cu toții s-au integrat rapid. Au experiență, au evoluat în Euroligă și s-au adaptat. Acum lucrăm la chimia noastră, pentru a fi cât mai buni. Sunt optimist în privința echipei. Știu că fanii vor fi alături de noi. Avem cei mai buni suporteri din România! Îi încurajez să vină mâine la meci în număr cât mai mare, pentru a ne bucura împreună. Clujul reprezintă acasă pentru mine încă din primul an. Ne simțim formidabil aici, iau în serios culorile alb și negru. Sunt mândru să fiu căpitanul echipei și vrem să continuăm să câștigăm trofee!”, a mai adăugat Patrick Richard la conferința de presă premergătoare jocului.

Meciul dintre U-BT Cluj și Rapid București va începe astăzi la ora 18:00 și va putea fi urmărit în direct pe Prima Sport 2.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza