Tur ciclist pe malul Someșului, în prima zi a noului an

by admin

Iubitorii de natură și sport pot marca intrarea în noul an printr-un tur ciclist și la pas. Turul va avea loc din Cluj-Napoca până în Florești, pe malul Someșului Mic. Evenimentul este organizat de cei de la campania SOS Someșul Nostru, pe traseul Pod Garibaldi – Parcul Rozelor – Ștrandul Sun – trotuar Florești – strada Lacului – mlaștini – barajul Florești – varianta Florești – strada Donáth. 

Participanții vor vor explora la pas o zonă mlăștinoasă cuprinsă între strada Lacului, Compania de Apă Someș SA și râul Someș. Cei care doresc să participe sunt așteptați la ora 13 la Podul Garibaldi. Cei care vin pe jos, cu jos, cu transportul în comun sau cu mașina, din Florești sau Cluj, sunt așteptați la ora 14.00, pe strada Lacului, lângă baraj și gardul companiei de apă. 

„Explorăm la pas o zonă mlăștinoasă între strada Lacului, Compania de Apă Someș SA și râu cu potențial de arie naturală (peri)urbană. Discutăm într-un tur ghidat despre importanța habitatelor mlăștinoase, despre arii naturale, dar și despre cea mai lungă și mai circulată pistă de biciclete din țară pe malul Someșului, pe care o propunem autorităților clujene. Tragem și un semnal de alarmă pentru că arătăm cum centura sudică amenință rezervația de stejari pufoși de lângă Pădurea Hoia!

Apoi, ne luăm și un scurt răgaz să fotografiem deșeurile din albia Someșului ca să trimitem sesizări la Primăria Florești, Primăria Cluj-Napoca și la Garda de Mediu.

Vino cu bocanci sau cizme ca să intri mai ușor în zona mlăștinoasă. Dacă nu vrei să intri în zona mlăștinoasă, e ok, facem doar turul ciclist”, au scris organizatorii pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

TUR CICLISMIC 04/01/2021 - 21:53

Halucinantele extinderi de urban în arii naturale protejate de interese imobiliare distrug lunci inundabile autofertile și lasă dealuri sterpe cu zero valoare de întrebuințare unde locuitorii cititesc studii doctorale ce duc la alienarea dezvoltării durabile întrucât meseria nu mai are timp a fi practicată înainte de pensionarea anticipată ?

Raspunde

Comenteaza