”Tricolorii” debutează astăzi la Euro 2024! Edi Iordănescu:” Suntem conștienți că putem să ieșim din grupă”

by Christian Suciu

Echipa Națională a României debutează astăzi la Campionatul European de Fotbal 2024 împotriva reprezentativei similare a Ucrainei. Partida va începe la ora 16:00, pe Allianz Arena în Munchen. Selecționerul Edi Iordănescu s-a arătat încrezător în șansele tricolorilor de a trece de faza grupelor la turneul final și le-a promis suporterilor naționalei că jucătorii săi vor da tot ce au mai bun în următoarele trei meciuri.

”Am convingerea că suntem pregătiţi să prezentăm cea mai bună versiune a noastră. Suntem conştienţi că putem să ieşim din grupă, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Îmi doresc să avem puterea şi încrederea să atragem rezultate pozitive în favoarea noastră.

Am simţit foarte multă căldură din partea suporterilor noştri. Îmi doresc ca prin tot ceea ce vom face la acest turneu final să dăm un nou început fotbalului nostru. Suporterilor le promit că acest grup va da totul, indiferent de momentele prin care trece, echipa va da totul. Se va pune în luptă şi o va accepta, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare centimetru de teren. Dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, la Europene, şi să fim un exemplu pentru tineri.

Ucraina este la al patrulea turneu final european consecutiv, sunt 14-15 jucători care au experiența unui turneu final și care joacă constant la cluburi, au experiență internațională și asta oferă un avantaj emoțional Ucrainei, mai multă încredere. Și noi avem atuurile noastre care pot compensa lipsa de experiență.

Există o anumită emoție, bună, pozitivă. Ne-am dorit să fim aici şi emoțiile sunt normale, firești, trebuie însă să știm să le gestionăm. Trebuie să avem stăpânire de sine, echilibru şi nu ne putem speria de acest moment pe care l-am dorit atât de mult. Cu siguranță, mai sunt jucători care nu sunt la tonus maximal pentru joc, dar vă garantez că, din punct de vedere mental, ca dorință, fiecare component al acestui lot este la nivel maxim şi pregătit să dea totul. Ne-am pregătit pentru orice scenariu, la acest nivel trebuie să te impui şi să creezi pericol. Gândul meu este ca România să facă treabă bună la acest turneu final. Mâine veți vedea și formula de start, să sperăm că este una competitivă.”, a declarat Selecționerul României, Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare debutului României la Euro.

sursa:primasport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza