Transportul în comun din Cluj-Napoca, monitorizat printr-o nouă aplicație de mobil

by admin

Compania de Transport Public Cluj a lansat o nouă aplicație de mobil pentru monitorizarea transportului în comun din municipiul Cluj-Napoca. Tranzy vine atât cu noi funcționalități și îmbunătățiri, dar și cu informații în timp real despre sistemul public de bike sharing, Cluj Bike.

Potrivit unui comunicat al CTP Cluj, aplicaţia de mobil Tranzy oferă: 

  • hartă actualizată a staţiilor de transport public din oraș;
  • detalii actualizate despre linii, minutele de sosire a mijloacelor de transport în staţie și rutele optime în funcție de punctul de plecare ales; stațiile de autobuz din proximitatea zonei;
  • numărul de biciclete Cluj Bike disponibile pentru a fi închiriate, cât și harta tuturor stațiilor Cluj Bike din municipiul Cluj-Napoca;
  • distanța până la destinație și posibilitatea de alerte;
  • caută poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație de autobuz sau tramvai pentru determinarea traseului optim de a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp;

Timpii de sosire a vehiculelor în staţie sunt calculați în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul și, astfel, călătorii știu exact cât timp au de așteptat în stație.

Aplicația oferă informaţii relevante și despre modalitatea alternativă de deplasare – cu bicicleta. Tranzy monitorizează stațiile self-service de închiriere de biciclete, Cluj Bike, afișând în timp real numărul de biciclete și locuri disponibile din reţeaua de staţii.

Tranzy este disponibilă în două versiuni de limbă – romȃnă și engleză, și cuprinde și o serie de informaţii utile cu privire la bilete și abonamente, plata cu cardul sau durata de valabilitate a călătoriei.

Aplicaţia Tranzy a fost lansată în faza de testare publică, accesibilă unui număr de 1000 utilizatori pentru iOS și 1000 pentru Android. După această etapă, Tranzy va putea fi utilizată de un număr nelimitat de persoane, iar vechea aplicaţie, CTP Cluj, va putea fi dezinstalată. CTP Cluj-Napoca invită clujenii să testeze funcţionalităţile aplicației TRANZY și să ofere un feedback constructiv.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza