Se suspendă internările în spitale. Timp de două săptămâni vor mai fi tratate doar urgențele

by admin

Autoritățile de la București însăpresc măsurile din spitale, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus în unitățile sanitare. Astfel, timp de două săptămâni, se suspendă toate internările pentru operații și investigații medicale care nu sunt urgente.

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, începând de marți, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

De asemenea, având în vedere că se suspendă consultațiile deja programate , în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și privat, conducerea poate decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza