Testul negativ Covid-19 nu mai este obligatoriu pentru intrarea în România

by Christian Suciu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Dan Cărbunaru, a declarat în cadrul unei conferințe la Casa Guvernului că persoanele care intră în țară nu vor mai trebui să prezinte certificatul verde digital Covid-19 sau un test negativ PCR însă Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) va rămâne în vigoare până la abrogare.

” Astăzi este prima zi în care s-au încheiat efectele stării de alertă declarate în România în urmă cu doi ani. În ceea ce privește certificatul verde digital și alte condiții de intrare în România care au fost folosite pe fondul pandemiei de COVID-19, în urma deciziei de ieri a Naționalului. Comitetul de Management al Urgențelor (CNSU) ridicând statutul de carantină pentru persoanele care nu au prezentat certificatul verde sau testul negativ la intrarea în țară, nicio persoană care dorește să intre în România fără a avea un certificat verde sau un astfel de test nu va fi nevoită să se caranteze. astfel, nevoia certificatului verde digital rămâne utilă ca document pe care cetățenii români îl pot folosi în alte țări care l-au păstrat în loc. Rămâne, așadar, un document util, dar nu este necesar pentru a intra în România fără a fi pus în carantină.” a transmis Dan Cărbunaru.

Cu toate acestea formularul de loacalizare a pasagerilor va fi în continuare folosit până la momentul abrogării acestuia prin Ordonanța de Urgență a guvernului 129/2021.

” Cei care intră în România vor trebui să o completeze. După cum știți, introducerea PLF în România a apărut ca urmare a unui context european, în care tot mai multe țări l-au introdus pentru a veni în ajutorul celor care au fost afectați. sau cu riscul de a fi infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri pentru ca România să renunțe la un astfel de document. Prin urmare, facem apel la cetățenii români să continuă să le prelucreze, să le completeze până la abrogarea actului legislativ care o reglementează.” a mai menționat Dan Cărbunaru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza