Testele au infirmat două cazuri de posibilă infecție cu coronavirus. Sute de clujeni sunt în izolare la domiciliu

by admin

Două teste realizate astăzi la Cluj-Napoca, asupra a doi pacienți suspecți de coronavirus (unul din Sibiu și unul din Cluj), au infirmat infecția cu noul coronavirus COVID-19. În schimb, 651 de persoane din județ sunt în continuare izolate la domiciliu, dar nici un pacient din Cluj nu se află în carantină.

La nivel național, datele comunicate de Grupul de Informare Strategică arată că 38 de persoane sunt în carantină instituționalizată. În cazul acestora se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până în prezent pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat. Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact. Autoritățile fac apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.

În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Grupul de Comunicare Strategică le reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Alex 05/03/2020 - 15:06

Cine are timp să creadă în basmele politicienilor: teroriștii din decembrie 1989 din România, armele chimice și nucleare ”deținute” de Irak, teroriștii de la New York din 11 septembrie 2001 etc.!?

Raspunde

Comenteaza