Testarea antigen, noua modă nesigură printre români. Medicii atenționează că testarea PCR este cea relevantă

by Oana Spiru

Testarea antigen a devenit o nouă modă printre români. În ultimul timp tot mai multe persoane care au simptome de Covid-19 se testează cu antigen și nu se mai prezintă la spital pentru a facem un test PCR. Acest fapt influențează realitatea privind transmiterea comunitară a virusului.

Dr. Irina Filipescu, medic specialist de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca susține că nu este ok să recurgem la această metodă, subliniind faptul că testarea PCR este cea care are relevanță.

„Nu este ok să se procedeze așa. Acum nu scrie nicăieri în legislație că trebuie să te testezi cu test PCR sau cu test rapid. Ideea este că boală se confirmă prin testul PCR. Testarea PCR este cea care are relevanță și în funcție de această testare se instituie carantina. Noi nu putem comenta ceea ce fac pacienții. Fiecarea acționează în funcție de conștiința lui, dar noi recomandăm tuturor testarea PCR, cu atât mai mult cu cât știm că teste rapide pot să fie fals negative. Pentru evaluare și internare noi luăm în considerarea doar pacienții care au teste PCR pozitive”, punctează medicul.

Totodată, medicul specialist în boli infecțioase, transmite că în funcție de conștiința fiecaruia va urma sau nu un nou val.

„Depinde cât se respecte distanțarea socială și toate normele recomandate. Dacă nu se respectă, dacă într-adevăr se testează rapid, sunt pozitivi și nu respectă izolarea sau carantina este o mare posibilitate să avem un nou val”, mai spune dr. Irina Filipescu.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Vaccin 30/12/2020 - 15:16

Testarea antigen a fost demonstrata de N ori de diferite cadre medicale,cat si oameni de stiinta,cat si parlamentari cat si doctori din intreaga lume ca fiind total pe langa, dand rateuri in peste 50% din cazuri. De multe ori iesi pozitiv pe test pe cand nu ai nici o treaba cu virusul.

Ceea ce doamna DR. IRINA FILIPESCU nu mentioneaza despre cealalta testare, testarea PCR,este EXTREM de important. Un lucru ce poate determina daca ai treaba cu virusul sau nu ai treaba cu virusul. Ceea ce a uitat sa mentioneze este despre acele cicluri de amplificare. Nu este niciunde mentionat,de la nici un laborator din Romania, ca dupa cate cicluri de amplificare se decide daca omul este intradevar pozitiv sau NU de covid.

Asta este un lucru foarte,foarte important,si este voit trecut cu vederea,voit nu este mentionat niciunde. Cel care a inventat acest tip de test,Dr Kary Mullis, om care a castigat premium nobel. Spune clar ca unul la mana acest tip de test nu este unul bun pentru ce se foloseste acuma. Da,este intradevar drept,Kary Mullis a murit inainte ca acest covid sa existe,dar a declarat de mai multe ori despre alte tipuri ca si covidul, ca nu pentru asta este acel tip te dest.

Doi la mana, o data ce treci de 35 de cicluri, testul are 97% sanse ca sa iti dea fals pozitiv. Adica si daca laboratorul la care te duci sa iti faci testul iti spune ca “avem o precizie de 99,9999%” sau chiar si 100%, cu acea acuratete de 100% iti vor da un rezultat gresit pentru ca au amplificat de prea multe ori. Cu cat mai mult amplifici,cu atat mai mult poti sa faci ca orice sa para a orice altceva. De fapt este literlamente a face din tantar armasar. Deja de la 30 de cicluri de amplificare in sus,testul PCR da rateuri fenomenale. Mi se pare halucinant ca asta sa nu fie mentionat niciunde. Nici in un laborator,nici synevo,nimic. Nu mentioneaza niciunul dintre ei cate cicluri de amplificare folosesc. Este literlamente criminal sa nu mentionezi asa ceva. Adica un om isi poate pierde locul de munca,sta izolat acasa 2 saptamani pentru ca testul PCR a folosit 40 de cicluri de amplificare,omul de fapt nici nu avand orice legatura orice problema cu virusul,dar este trecut ca si pozitiv, ca si “asimptomatic”. Ar fi de ras,daca nu ar fi un lucru imoral,ilegal si criminal.

Raspunde
Fauci PCR test cycles 06/01/2021 - 04:32

Depinde de numărul de cicluri, orice PCR test peste 35 de cicluri detecteaza virus care nu este “replication competent” adică dead cells. Oricum Kary Mullis, inventatorul testului PCR a zis clar că nu este făcut pentru diagnosticare de boala ci “poate să găsească orice in oricine” în funcție de numărul de cicluri care este setat.
Fauci zice clar că peste 35 cicluri nu e relevant pentru găsește orice https://youtu.be/A867t1JbIrs

Raspunde

Comenteaza