Testare gratuită HPV/Babeș-Papanicolau la unitatea mobilă a Institutului Oncologic de lângă Cluj Arena

by Christian Suciu

Campania de prevenție și depistare precoce a cancerului de col uterin desfășurată de Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca continuă pentru următoarele 2 zile la unitatea mobilă amplasată lângă Cluj Arena, în intervalul orar 10:00-18.00.

”Proiectul Institutului Oncologic se apropie de final, astfel că încurajăm cu tărie doamnele care nu au accesat până în acest moment serviciile gratuite să profite de această ultimă șansă și să se testeze. Este o oportunitate extrem de benefică pentru sănătate, oferită în mod gratuit de către specialiștii unității sanitare. Testul durează doar cinci minute și poate salva, fără îndoială, multe vieți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Testele gratuite Babeș-Papanicolau se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani iar de testarea gratuită HPV pot beneficia femeile între 30-64 de ani, ce nu au mai beneficiat de screening-ul gratuit din cadrul campaniei. La testele gratuite pot lua parte atât femeile asigurate, cât și cele neasigurate, fără bilet de trimitere ce pot prezenta buletinul/ C.I care să ateste vârsta și domiciliul în regiunea Nord-Vest (județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud).

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza