Test dificil pentru U-BT Cluj în BTK EuroCup! Clujenii întâlnesc campioana en-titre

by Christian Suciu

U-BT Cluj-Napoca întâlnește ultima câștigătoare a BTK EuroCup, Dreamland Gran Canaria, în cea de-a 7-a etapă a competiției europene. Cele două echipe ce își dau întâlnire în data de 21 noiembrie de la ora 19:00 la BT Arena ocupă în prezent primele 2 locuri ale Grupei B, formația iberică fiind neînvinsă în această ediție a EuroCup, în timp ce ”Studenții” au acumulat 6 victorii și o înfrângere.

Adversara clujenilor este o formație redutabilă, cu 14 sezoane petrecute în competiția europeană, ultimul titlu în cadrul competiției fiind câștigat în sezonul precedent, în urma finalei cu Turk Telekom, încheiată cu 71-67 în favoarea trupei din Las Palmas.

Performanța le-a dat dreptul spaniolilor să evolueze în Euroligă, dar clubul a refuzat invocând motive financiare. Totodată, conducătorii trupei din Insulele Canare au considerat că programul meciurilor din EuroCup este mai avantajos. 

Antrenorul lui Dreamland este Jaka Lakovič, fostul baschetbalist legendar de la Panathinaikos și Barcelona. Slovenul a cucerit ca jucător Euroliga, la care se adaugă două titluri în Spania și trei SuperCupe. Printre vedetele echipei spaniole se numără A.J. Slaughter, coordonatorul de joc naționalei Poloniei dar și internaționalul francez Andrew Albicy sau Sylven Landsberg, câștigător al Euroligii în 2014 cu Maccabi Tel Aviv.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza