Taxele și impozitele locale pot fi plătite online. Primăria speră să scape de cozile de la ghișee

by admin

Primăria Cluj-Napoca speră să scape de cozile de la ghișee și le oferă clujenilor posibilitatea de a-și achita online taxele și impozitele. Astfel, doritorii au la dispoziție următoarele modalități de plată:

  • online, cu autentificare, pe site-ul www.e-primariaclujnapoca.ro (prin e-cont)
  • online, fără autentificare, cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor (pe care clujenii o vor primi în perioada următoare, conform legii, în cutiile poștale sau online)
  • online, pe site-ul www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Spre deosebire de persoanele fizice, reprezentanții persoanelor juridice pot achita taxele și impozitele locale doar după autentificarea în contul de utilizator, atât pe ghiseul.ro, cât și pe www.primariaclujnapoca.ro.

Clujenii care își achită impozitul integral până la sfârșitul lunii martie 2022 beneficiază de bonificația de 10% din acesta. 

Potrivit reprezentanților primăriei, volumul încasărilor online la taxe și impozite a crescut anul trecut cu 54% față de anul 2020. Situația încasărilor înregistrate este următoarea:

  • cu card: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 15%
  • online: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 54%
  • virament bancar: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 18%

De asemenea, 27.464 persoane au plătit anul trecut prin scanare QR code, față de 8112 în 2020. Printre cele mai accesate servicii de plăți sunt plata abonamentelor de parcare, dar și cea a impozitelor și taxelor locale. 

Pe canalul de YouTube al Primăriei Cluj-Napoca sunt disponibile mai multe tutoriale video privind utilizarea procedurilor digitale: https://youtube.com/playlist…

Te-ar putea interesa si

Comenteaza