Târgul „Produs de România”, un proiect de succes al Clujului

by Christian Suciu

Ce-a de-a treia ediție a Târgului Produs de România s-a desfășurat la Cluj-Napoca între 9 și 12 mai și a reprezentat un real succes pentru numeroși întreprinzătorii privați ce avut oportunitatea de a-și prezenta produsele publicului clujean. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Cluj, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

”Ne-am angajat în organizarea unui târg de asemenea amploare din dorința de a reuni sub umbrela Consiliului Județean Cluj tradițiile culinare și artizanale ale României. Faptul că am avut expozanți din toate zonele etnofolclorice ale țării, din Dobrogea, Oltenia, Banat, Bucovina și Republica Moldova, care s-au alăturat partenerilor noștri tradiționali demonstrează că proiectul nostru și-a îndeplinit scopul. Suntem mândri că am reușit să organizăm un festival unic ca și concept și că expozanții prezenți au avut succes la publicul clujean.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

FOTO:

       La această ediție a Târgului Produs de România au participat aproape 100 de meșteri populari și producători de preparate alimentare tradiționale din toată țara, precum și artiști și ansambluri folclorice reprezentative. De asemenea, au fost parte a proiectului expozanți din raionul Hîncești, din Republica Moldova care au oferit publicului vizitator produse alimentare bio. Artizanii au prezentat costume populare, podoabe lucrate de mână, obiecte de marochinărie, articole sculptate în lemn, jucării, ceramică, produse cosmetice și alte multe frumuseți artizanale. Cei mici s-au bucurat de atelierele de olărit, sculptură, pictură, lână netoarsă și opincărie, organizate special pentru ei.

Cunoscătorii au avut la dispoziție preparate culinare realizate după rețete tradiționale, de la caș de oaie, brânzeturi proaspete și maturate, produse din carne, de la jumări la specialități locale, miere de albine, vinuri, țuică, prăjituri, ciocolată și pâine de casă, turtă dulce, sucuri, siropuri și gemuri naturale, kurtos kalacs și înghețată, de toate de gustat, dar și de dus acasă.

Spectacolele de folclor susținute de voci de aur, consacrate sau aflate pe drumul afirmării și de ansamblurile de jocuri populare prezente pe scenă au întregit sărbătoarea spiritului și tradiției românești de la singurul festival de tradiții dintre Nistru, Dunăre și Someș, Târgul Produs de România.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza