Tânăr arestat pentru trafic de persoane. Adolescenta pe care ar fi obligat-o să se prostitueze s-a sinucis

by admin

Un tânăr de 20 de ani din Galați a fost arestat preventiv, sub acuzația de trafic de persoane și deținere de droguri. Potrivit polițiștilor, el ar fi obligat o adolescentă să se prostitueze în mai multe orașe din țară, inclusiv la Cluj, ceea ce ar fi împins-o pe fată să se sinucidă.

„În cauză, s-a reținut că, în perioada cuprinsă între toamna anului 2021 și aprilie 2022, persoana bănuită ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin inducere în eroare (utilizând metoda ,,loverboy”), o persoană vătămată.

De asemenea, în perioada aprilie – iunie 2022, persoana bănuită ar fi exploatat persoana vătămată, pe care ar fi obligat-o să practice prostituţia în țară (în municipiile București și Cluj-Napoca) și în străinătate (Germania), și-ar fi însuşit cvasitotalitatea sumelor de bani obținute de aceasta din practicarea prostituției.

Totodată, pe fondul exploatării sexuale, persoana vătămată s-ar fi sinucis, la data de 25 iunie 2022, prin precipitarea de la fereastra unui apartament situat la etajul 5 al unui bloc de locuințe, din municipiul București, apartament unde aceasta ar fi întreținut relații sexuale contra cost.Persoana bănuită ar fi părăsit teritoriul României, după decesul persoanei vătămate și ar fi revenit în țară în luna martie a acestui an”, a transmis Poliția Română.

În urma percheziției domiciliare efectuate în locuința persoanei bănuite, au fost descoperite și ridicate aproximativ 9 grame de cannabis.

În cursul zilei de 28 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus arestarea preventivă a persoanei bănuite, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La acțiune au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza