Sute de elevi au depus jurământul în cadrul Școlii Agenților Polițienești ”Septimiu Mureșan”

by Christian Suciu

301 elevi au depus astăzi jurământul în cadrul scolii de agenți de poliție Septimiu Mureșan Cluj Napoca și a răsunat în cor dorința de a sluji tara de aici încolo. In acest an , pentru unii a fost mai dificil decât în ceilalți, pentru că la proba scrisă s-au adăugat și partea de legislație specifică ministrului afacerilor interne dar și educația civică și cetățenească. Daca unii elevi au intrat la prima încercare, au fost și cazuri care nu s-au dat bătuți și au reușit chiar la a 4 încercare.

Proba scrisă le-a dat bătăi de cap anul acesta mai mult ca niciodată celor care au dorit să intre la școală de agenți de poliție Septimiu Mureșan in Cluj. Partea psihologica și proba sportivă au fost ușoare, însă diferența a fost văzută la proba scrisă. Anul acesta spre deosebire de anii anteriori, au fost adăugate încă două subiecte: legislația specifică ministerului afacerilor interne și educația civică și cetățenească.

În cadrul ceremoniei a fost prezent și Primarul Muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc ce a apreciat contribuția pe care școala de poliție o aduce sistemului educațional clujean.

”Felicitări domnule Director pentru reușita dumneavoastră și pentru prestigiul pe care îl aduceți Clujului prin performanta școlii dumneavoastră. Dragi tineri, de asemenea vreau să vă mulțumesc pentru ceea ce faceți pentru Cluj, sunteți parte a sistemului nostru educațional, și fără dumneavoastră Clujul nu ar fi ceea ce este.” a transmis edilul Clujului.

În urma discursului Primarului, directorul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj, Liviu Gabriel Dumitru a ținut de asemenea o cuvântare pentru cei peste 300 de tineri regăsiți în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului.

” Este un moment emoționant în viața fiecărui polițist, debutul într-o carieră profesională pe care noi dorim sa le fie cât mai lungă, ne dăm interesul ca prin cadrele pe care le avem să asigurăm o pregătire de înaltă calitate și sunt convins că vor deveni polițiști de nădejde pentru Poliția Română.” a transmis Directorul Liviu Gabriel Dumitru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza