Sute de echipamente medicale ultramoderne vor intra în dotarea Spitalului de Copii din Cluj

by admin

Sute de echipamente medicale de ultimă generație vor intra în dotarea Spitalului de Copii din Cluj-Napoca. Acestea vor fi achiziționate de către Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul spitalului, în contextul pandemiei COVID-19, inclusiv pentru tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților critici.

„Dincolo de fondurile europene consistente pe care am reușit să le atragem pentru Spitalul de Copii, cu adevărat impresionant este numărul dotărilor de ultimă generație ce vor contribui la îmbunătățirea stării de sănătate și la salvarea vieții micilor pacienți”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea celor 223 de echipamente și aparaturi medicale de înaltă tehnologie este de 7.885.179 de lei. Printre dotările care vor veni în sprijinul echipei medicale a spitalului subordonat forului administrativ județean, precum și a micilor pacienți, se numără opt aparate de ventilație, un electroencefalograf computerizat portabil, două echipamente mobile digitale pentru radiologie, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubații dificile și un aparat de ecografie cu sonde convexă, liniară, microconvexă și de cord, precum și modul Doppler, Power Doppler și Power Pulsat.

De asemenea, au mai fost achiziționate trei monitoare mobile pentru triajul pacienților, 31 de aparate pentru monitorizare hemodinamică, 15 sisteme complete otoscop/ oftalmoscop/ termometru/ tensiometru de perete, 10 nebulizatoare, 20 de perne antiescară, 60 de injectomate și 30 de infuzomate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza