Sute de clujeni nu au respectat restricțiile de circulație. Au fost date amenzi de peste 300.000 de lei

by admin

Peste 600 de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au verificat joi modul în care clujenii respectă restricțiile de circulație impuse de autorități pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Aceștia au efectuat acțiuni în trafic, dar au controlat și locațiile persoanelor aflate în carantină sau în autoizolare la domiciliu.

Oamenii legii au verificat peste 300 de persoane aflate în autoizolare și 92 de societăți comerciale care trebuiau să își suspende activitatea. În numai 24 de ore, au fost constatate 425 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de peste 344.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3, informează reprezentanții prefecturii Cluj.

În acest moment, în județul Cluj sunt 490 de persoane carantinate instituționalizat, iar un număr de 4.235 persoane se află în autoizolare la domiciliu. 

Vineri vor fi distribuite spitalelor și instituțiilor din județul Cluj, angrenate în lupta împotriva COVID-19, aproximativ 5.000 de combinezoane de protecție și cantități importante de dezinfectanți, primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. La începutul săptămânii viitoare ar uema să mai ajungă la Cluj 10.000 de măști tip FFP 2, comandate de Spitalul Județean de Urgență. De asemenea, tot săptămâna viitoare sunt așteptate 6.000 de noi kituri de testare, conform termenelor comunicate de furnizori.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza