Surse PNL: Niciun clujean nu îl va concura pe Orban la Congres. O va face Cîțu!

by admin

Deși războiul anti Orban în PNL a fost declanșat de prim-vicepreședintele partidului, Rareș Bogdan, văzut de mulți ca înlocuitorul posibil al lui Ludovic Orban, nu el pare să fie alesul. Și nici vreun primar din Ardeal. Din Cluj sau din Oradea. Cel puțin, în acest moment. Sursele noastre acreditează ideea că Florin Cîțu ar putea fi cel care să îl provoace pe actualul președinte PNL la duel în cadrul Congresului din iunie sau septembrie.

“Rareș Bogdan are mai puține șanse să coaguleze organizații care îi sunt loiale lui Ludovic Orban. Așa că Florin Cîțu ar putea intra în joc. E premier, el are resursele iar primarii știu asta. Mai mult, în ultima vreme, a executat toți consilierii din Guvern rămași din timpul lui Orban”,

ne-a precizat o sursă apropiată de PNL.

Oricum lupta care se anunță pare să fie una totală. Cine pierde iese din joc pentru mult timp. O victorie a lui Ludovic Orban ar însemna o retragere a lui Rareș Bogdan din prima linie și un puternic cartonaș galben pe care l-ar primi premierul Cîțu (e prea puțin probabilă înlocuirea sa), care va fi nevoit să asculte de ordinele venite de la sediul din Modrogan. Invers, demiterea lui Ludovic Orban din funcția de președinte PNL va conduce automat și la schimbarea din fruntea Camerei Deputaților. Totodată, e așteptată și o reacție a președintelui Klaus Iohannis. Care, cel mai probabil, va așteptat să vadă cum se poziționează taberele în partid, mai spun sursele noastre.

Foto: mediafax.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza