Elevi de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca confirmați cu COVID-19. Școala ar putea trece la scenariul roșu

by Oana Spiru

Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca ar putea trece la scenariul roșu, după ce 4 elevi au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre 3 elevi din clasa a X-a și unul din clasa a VIII-a. Potrivit prefectului județului Cluj, activitatea celor două clase a fost suspendată pentru 14 zile.

„Există 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă și 1 din altă clasă. Se va lua măsura suspendării activității celor două clase pentru 14 zile, urmând ca, dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ, să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ. Reamintim că vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online”, a explicat prefectul Mircea Abrudean.

Se pare că directorul unității de învățământ a decis ca toți elevii să rămână acasă, motiv pentru care prefectul județului a cerut Inspectoratului Școlar să deschidă o anchetă.

„Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații sa se ia măsuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a mai comunicat prefectul Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza