Şumudică, taxat de Cornel Dinu: “Asta e șmecherie de bâlci. E degradant!”. Unde a greșit Şumi, în opinia “Procurorului”

by admin

Declaraţiile date de Marius Şumudică înaintea Supercupei pierdute de CFR în faţa Universităţii Craiova, 2-4 la penalty-uri, nu i-au picat bine lui Cornel Dinu. Fostul jucător, antrenor şi conducător al lui Dinamo crede că noul antrenor al CFR-ului nu are mentalitaea necesară pentru a obţine performanţă. 

Cu experienţa zecilor de ani petrecuţi în fotbal, Dinu oferă exemplu parcursul ireproşabil al lui Roberto Mancini cu naţionala Italiei şi îl sfătuieşte pe Şumudică să pună preţ pe fiecare meci pe care-l joacă.

“Este o diferenţă de mentalitate! Italia are 34 de meciuri fără înfrângere. Câştigi cât poţi! Ca să-mi spui că nu te-a interesat este şmecherie de bâlci. Nu există la un asemenea nivel să spui că nu te interesează trofeul. Este degradant că mai există astfel de mentalităţi în fotbalul nostru. Nu sunt de acord cu aşa ceva.Şumudică nu doar că mai are de lucrat, ci şi de transmis o atmosferă de coeziune. Nu îi va fi uşor, dar hai să îi dăm nişte circumstanţe atenuante”, a declarat Cornel Dinu, pentru ProSport. 

“Am spus tot timpul că, pentru mine, importante sunt competiţiile europene. E adevărat că ne dorim să câştigăm trofeul (n. red – Supercupa României), nu vom face rabat de la efort. Este foarte cald. La Banja Luka, chiar mă uitam acum pe telefon, sunt 39 de grade. Ne va aştepta infernul acolo, jucăm în două zile, trebuie să fim proaspeţi şi avem nevoie de sistemul ăsta de rotaţie. E clar că mă gândesc. Acolo sunt banii, acolo este ceea ce înseamnă reprezentarea fotbalului românesc.

Trebuie să ţii standardul cât mai sus şi să fim într-o competiţie superioară, cât vom putea s-o ducem în Champions League, după care sperăm să ne calificăm, cel puţin, în grupele Conference League, unde reţeta financiară este de maximă importanţă pentru alocarea bugetului în curs”, e declaraţia pe care a dat-o Şumudică la conferinţa de presă de dinaintea meciului pierdut în faţa Craiovei, 2-4 la penalty-uri pe Arena Naţională.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza