Subcontractorii au început să plece de pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Află aici motivul

by admin

Șantierul Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul dintre Câmpia Turzii și Chețani, riscă să fie abandonat. Contractorul general a primit o factură de 10 milioane de lei de la CNAIR, dar nu și-a plătit subcontractorii, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură. Deoarece nu și-au primit banii, mai multe firme au început să părăsească șantierul.

„Pe Autostrada A3 Transilvania între C.Turzii și Chețani, CNAIR a plătit factura de 10 milioane de lei către constructorul Straco, însă acesta la rândul său nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind sume modice și perpetuând promisiunile mincinoase.

Astfel, subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim a primit doar 2 milioane de lei, deși are lucrări executate până în acest moment de peste 15 milioane, iar subcontractorul Baxcom pe partea de structuri nu a primit niciun leu. Drept urmare, cei de la Baxcom au început demobilizarea completă și vor părăsi șantierul definitiv în următoarele zile. Marcotim se va retrage din șantier după 10 decembrie, urmând să își reanalizeze opțiunile”, au scris cei de la API.

Reprezentanții Asociației dau vina pe autorități, care nu au luat la timp măsuri împotriva celor care nu își respectă obligațiile contractuale. „Din păcate, tabloul trist despre care am discutat în ultimele săptămâni se adeverește pe acest proiect. Vom avea cât de curând un șantier părăsit cu lucrări neprotejate ce se vor degrada și cu subcontractori autohtoni aduși într-o situație financiară nefastă din cauza unui constructor incompetent, impotent, cinic și lipsit de onestitate căruia i s-au făcut mult prea multe concesii din partea CNAIR”, este concluzia reprezentanților Pro Infrastructură.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza