Studiul de prefezabilitate pentru metrou este gata. Când s-ar putea trece la execuție

by admin

Studiul de prefezabilitate pentru metrou Cluj este gata și va fi dezbătut săptămâna viitoare în Consiliul Local, a anunțat primarul Emil Boc. Costurile ajung la 986 de milioane de euro, iar durata totală a proiectului s-ar putea întinde pe 11 ani.

“Studiul de prefezabilitate spune că avem o lungime de 14,4 km, sunt 14 staţii cu o valoare aproximativă de 986 de milioane de euro şi o durată de implementare a studiului de prefezabilitate de 128 de luni, deci aproape 11 ani. La fel, după ce anul viitor va fi gata studiul de fezabilitate pentru trenul metropolitan şi de acolo vom putea trece la licitaţie de proiectare şi execuţie”, a explicat primarul Emil Boc.

Metroul pe axa vest-centru-est va urmări să deservească următoarele puncte principale de interes: în prima etapă: centrul zonei de sud a comunei Florești, viitorul spital regional de urgență, centrul comercial Vivo, cartierul Mănăștur, centrul orașului Cluj-Napoca și zona de est a orașului (respectiv zona Aurel Vlaicu /Pod IRA). În a doua etapă: centrul zonei de sud a comunei Florești și comuna Gilău.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza