Studenții UTCN, locul 3 în Slovenia pentru un pod făcut din spaghete

by Bianca Baraboi

O echipă formată din studenți ai Facultății de Construcții au fost prezenți la ”How strong is the bridge competition”, desfășurată în orașul Maribor, din Slovenia. Aceștia au avut de construit un pod din spaghete, care a fost mai apoi supus unor teste de greutate. Podul clujenilor a rezistat la o încărcătură de 56 de kg și a obținut astfel un loc pe podium, mai precis locul III.

În competiție au fost înscrise 33 de echipe din 4 țări, formate fie din liceeni, fie din studenți. Fiecare echipă era formată din 3 persoane. UTCN a fost prezentă cu două echipe în competiție, însă doar una a ajuns pe podium.

Participanții au avut la dispoziție 18 ore pentru realizarea podului din spaghete, lipite cu pistolul de lipit, iar toate echipamentele au fost asigurate de către organizatori. Regulamentul construcției este trimis participanților doar cu o lună înainte, timp în care ei au de pregătit conceptul final.

UTCN a obținut un alt loc pe podium, în ultimele zile, de data aceasta locul 2, fiind vorba despre echipa UTCN SDC, ce a reușit din nou o performanță în cadrul competiției de Inginerie Seismică.

Felicitări echipei UTCN SDC care a urcat pe podiumul performanței din nou! Locul II la competiția de Inginerie Seismica, una dintre cele mai competitive la nivel mondial! Studenții noștri s-au aventurat alături de alte 39 de universități și au reușit, a scris pe pagina de Facebook, conducerea universității.

Echipele SDC și Spaghetti Bridge Building au fost premiate pentru rezultatele excepționale obținute în cadrul competițiilor care au avut loc în luna aprilie a acestui an.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza