Studenții UTCN au creat un ”pod din spaghete” ca parte a unui challenge elaborat la Budapesta

by Christian Suciu

Un grup de studenți din cadrul UTCN Cluj-Napoca au creat împreună un pod de spaghete ca parte a unui ”challenge” inițiat la Budapesta cu scopul de a dovedi că și Spaghetele pot reprezenta materiale de construcții. Potivit realizatorilor acestora ”Podul din Spaghete” ar fi capabil să reziste și la 500 de kilograme deși materialul din care este construit nu depășește 500 de grame.

Profesorul universitar Cristian Mojolic, îndrumătorul celor 30 de studenți care au luat parte la proiect a explicat cum podul făcut din spaghete poate rezista unor greutăți atât de mari.

”Noi am făcut un calcul al proiectului, un calcul structural, am făcut o modelare după care am făcut macheta pentru pod şi am construit podul realizat pe aceste machete”, a spus dr. ing. Cristian Mojolic, profesor îndrumător, conform sursei citate.” a decalarat acesta.

Pentru realizarea unui astfel de pod cu deschiderea de un metru se folosesc aproximativ 900 de grame de paste, important este modul în care acestea sunt asamblate pentru că într-un final structura să reziste chiar şi la o greutate de 500 de kilograme. 

De zece ani încoace, Universitatea Tehnică din Cluj a fost prezentă la concursul internaţional, obţinând locul întâi la fiecare doi ani. Primele trei echipe clasate vor participa la Campionatul Mondial de poduri din paste făinoase de la Budapesta.

sursa:observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza