Străzile din Florești, spălate cu clor pentru a opri răspândirea COVID-19

by admin

Primăria celei mai mari comune din țară ia o măsură mai puțin obișnuită pentru a opri răspândirea noului coronavirus: străzile din localitate vor fi spălate cu o soluție dezinfectantă pe bază de clor.

„Avem o nouă măsură de prevenție în lupta împotriva COVID-19 la Florești. Am propus astăzi o măsură importantă Comitetului Local pentru Situații de Urgență, iar plenul acestuia a acceptat-o. Începând din această seară străzile și trotuarele mai ales, vor fi spălate cu o soluție ce conține dezinfectant pe baza de clor. E vorba de domeniul public, de un spațiu pe care îl folosim cu toții. Suntem convinși că menținerea curată și dezinfectarea străzilor și trotuarelor este o măsură care ne va ajuta în această luptă”, a scris primarul Horia Șulea pe rețelele de socializare.

Cetățenii din Florești sunt avertizați să nu se sperie de mirosul de clor.

„Repet, nu e nevoie să ne panicăm, dar trebuie că fiecare dintre noi să ținem cont de această pandemie și să respectăm o serie de reguli, mai ales cele privind igienă personală, a mâinilor în special, și să evităm aglomerațiile. Și, la fel de important este să fim onești, să avem încredere în autorități”, a mai scris edilul comunei.

Până în prezent, în România au fost confirmate 97 de cazuri de infecție cu COVID-19.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Flo 18/03/2020 - 07:41

Si cand te uiti pe STRAZI, sunt pline de praf si altele de noroi. Nici in santier oprit (dimpotriva, se lucreaza 7/7, Nici un pic de praf deranjati de vreo “spalare”. Ce spala primarul e altceva, nu strazile.

Raspunde

Comenteaza