Strada Cișmigiu din Cluj-Napoca ar putea fi redenumită în onoarea Maestrului Dumitru Fărcaș! Emil Boc:” Strada îi va purta numele în semn de apreciere pentru întreaga sa activitate ”

by Christian Suciu

Primarul Clujului, Emil Boc, anunță că în ședința de mâine a Consiliului Local al Municipiului se va supune spre aprobare schimbarea denumirii Străzii ”Cișmigiu” în Strada ”Dumitru Fărcaș” în semn de apreciere pentru întreaga activitate a regretatului muzician clujean. Respectiva stradă este cea pe care a locuit maestrul timp de 35 de ani.

” În ședința ordinară a Consiliului local al Municipiului Cluj-Napoca din 7 septembrie este supus aprobării proiectul de HCL pentru schimbarea denumirii străzii „Cișmigiu” în „Dumitru Fărcaș”. Situată în zona Parcului Central „Simion Bărnuțiu” în imediata proximitate a casei unde a locuit peste 35 de ani îndrăgitul artist Dumitru Fărcaș, strada îi va purta numele în semn de respect și apreciere pentru întreaga sa activitate, ca ambasador cultural al Clujului și României.

Dumitru Fărcaș este și va rămâne mereu în memoria și sufletul clujenilor. Muzica sa reflectă însăși identitatea poporului român și îi rămânem recunoscători pentru modul în care a promovat cultura românească în întreaga lume. Este datoria noastră să îi protejăm moștenirea și să o împărtășim mai departe cu generațiile care vin.”, a transmis Primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza