Steagul României și drapelul Uniunii Europene, întinse pe aleea Stadionului

by Bianca Baraboi

În cadrul unui eveniment dedicat apartenenței la UE, pe Aleea Stadionului a fost întins un steag uriaș ce reprezenta atât steagul nostru cât și cel al Uniunii Europene.

Sâmbătă a avut loc la Cluj- Napoca Conferința regională Europa în fiecare localitate, organizată de TNL, pentru conștientizarea asupra rolului pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților locale.

Am participat în acest weekend la conferința regională „Europa în fiecare localitate” alături de tineri din toată țara, membri ai TNL. Am subliniat în acest context faptul că suntem la o alegere electorală distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene. Așa cum spunea Ronald Reagan, mereu suntem la o generație distanță de sfârșitul democrației. Deoarece democrația trebuie apărată permanent. Uniunea Europeană este un succes istoric, o construcție care a durat sute de ani pentru a fi consolidată în scopul asigurării păcii, libertății și prosperității. Dar drepturile și libertățile de care ne bucurăm acum, pe care tinerii le consideră un dat – precum, spre exemplu, libera circulație sau libertatea de exprimare – nu sunt pentru totdeauna. Forțele întunericului, ale dictaturii, interesele anti-democratice nu au dispărut. Dacă dorim să menținem pacea, libertatea și prosperitate pentru fiecare, e esențial să alegem forțele democratice și să nu ignorăm responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi pentru viitorul României și al Europei. În cadrul evenimentului de la Cluj a avut loc și un moment simbolic. Tinerii au desfășurat steaguri de mari dimensiuni, ale României și Uniunii Europene, pentru a sublinia importanța apartenenței la construcția europeană și a transmite un mesaj despre angajamentul nostru față de valorile europene, a scris Emil Boc pe Facebook.

Steagul va străbate toate cele 41 de județe ale țării și municipiul București.

sursa foto: Facebook, Emil Boc

Te-ar putea interesa si

Comenteaza