Sprijin financiar de la primărie pentru familiile în care cresc copii cu dizabilități

by Christian Suciu

Primăria Cluj-Napoca va acorda un sprijin financiar lunar de 600 de lei familiilor cu copiii încadrați într-un anumit grad de handicap din municipiul Cluj-Napoca. Suma totală acordată di bugetul local pentru sprijinirea a peste 1000 de familii clujene în cadrul cărora se regăsesc persoane cu dizabilități este de un milion de euro.

” În fapt, în Cluj-Napoca avem astăzi 936 de copii cu diferite grade de handicap, după cum urmează: 582 de copii cu handicap grav, 70 de copii cu handicap accentuat 196 de copii cu handicap mediu şi 90 de copii cu handicap uşor.

Aceşti copii au nevoie în fiecare zi de psihoterapie, de terapii, de intervenţii, pentru ca boala lor să nu se agraveze şi viaţa lor să fie cât mai normală cu putinţă. Familiile evident că au nevoie de resurse financiare. Costurile acestor terapii nu sunt ieftine.

Statul are în judeţul Cluj doar 4 centre de recuperare pentru diversele tipuri de handicap: fizic mental, auditiv, vizual, psihosomatic, boli rare şi aşa mai departe. Aceste centre nu fac faţă pentru asigurarea nevoilor tuturor copiilor cu handicap din judeţul Cluj.

Listele de aşteptare sunt foarte lungi şi în consecinţă aici în municipiul Cluj-Napoca, din puţinul pe care îl avem, am decis să acordăm 1 milion de euro în 2024 pentru a veni în sprijinul acestzor copii, în sprijinul acestor familii care au o viaţă atât de delicată şi de complicată:”, a declarat pe pagina sa oficială, primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza