Sprijin de până la 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilități care doresc să se angajeze

by admin

Persoanele cu dizabilități care doresc să intre pe piața muncii pot primi un sprijin de până la 5.000 de euro. Sprijinul va fi acordat sub forma unui voucher în valoare de maxim 23.000 de lei, care poate fi folosit exclusiv la achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. 

Inițiativa aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, care s-a implicat în implementarea unui proiect european pilot pe județul Cluj. Proiectul urmărește creșterea gradului de inserţie pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

Pentru a beneficia de acest voucher, persoanele cu dizabilități interesate trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: 

  • să aibă cetăţenie română şi domiciliu în țara noastră,
  • să aibă o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap, 
  • să fie persoane adulte cu dizabilităţi, şomere sau persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi care nu au un loc de muncă în prezent. 

Tinerii peste 18 ani care nu au împlinit vârsta de 30 de ani pot beneficia de voucher doar dacă urmează o activitate de formare profesională sau se află în sistemul de educație.

Pentru mai multe informații referitoare la pașii necesari în accesarea acestui voucher, documentele necesare sau alte date referitoare la acest proiect, persoanele interesate sunt rugate să ia legătura cu D.G.A.S.P.C. Cluj la numerele de telefon: 0758.090.421, 0264.434.200 și e-mail: centrucomunitarjudetean@gmail.com.  

Amintim faptul că acest proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 a fost inițiat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (A.N.D.P.D.C.A.), în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.N.O.F.M.) și D.G.A.S.P.C. Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza