Spitalul orășenesc din Huedin a devenit un hub medical pentru vestul județului Cluj

by Oana Spiru

Spitalul orășenesc din Huedin a devenit un hub medical pentru vestul județului Cluj după finalizarea a două investiții imortante de reabilitare și dotare cu aparatură medicală. Valoarea proiectelor depășește 25,5 milioane lei.

La eveniment au participat numeroși invitați, reprezentanți ai instituțiilor statului, politicieni cu activitate la nivel local, județean și national, angajați din sistemul medical, precum și colaboratori privați ai Spitalului Orășenesc Huedin.

„Cea mai veche aminitire din viata mea este din Huedin pentru ca aici m-am nascut. De aceea pot spune că am avut o sensibilitatea specială în permanență față de această zonă. Huedinul este zona de intrare în zona montană și este punct de vest cel mai aprope de graniță”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Instituția este singura unitate medicală din partea de vest a județului Cluj și care oferă servicii medicale inclusiv pacienților din județele limitrofe.

„Este un lucru extraordinar de mare pentru orașul noastru având în vedere că spitalul deservește 4 județe. E60 trece pe la noi, sunt o grămadă de accidente. S-a creat un fel de hub medical în zona de dezvoltare nord-vest a județului care este benefic pentru întreaga comunitate. Chiar daca este spital orășenesc, noi deservim aici și suportăm cheltuielile a 70.000 de locuri din 4 judete”, a declarat primarului orașului Huedin.

Orașul Huedin este situat pe DN1/E60 (pe axa Cluj-Napoca – Oradea), zonă în care se produc cele mai multe accidente de circulație soldate cu răniți și decese, iar Spitalul Orășenesc Huedin este cea mai apropiată unitate medicală care poate contribui la salvarea vieții celor implicați în evenimentele rutiere.

„Toata populatia din aceasta microregiue trebuia sa parcurga pana la 100 km pentru cea mai mai apropiata sectie sau unitate sanitara. Acest drum se scuteste si vom avea servicii medicale de performata pe plan local”, a declarat Adina Pascalau, managerul spitalului din Huedin.

Cele două proiecte inaugurate sunt:

„Reabilitare energetică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin”;
„Dotare cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin”.

Clădirea reabilitată a Spitalului Orășenesc Huedin, va găzdui cabinetele și laboratoarele ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul spitalului:

Cabinet Medicină Internă, Cabinet Oftalmologie, Cabinet ORL, Cabinet Obstetrică – Ginecologie, Cabinet Dermatovenerologie, Cabinet Pediatrie, Cabinet Cardiologie, Cabinet de Medicină Fizică și Reabilitare, Cabinet Neurologie, Cabinet Chirurgie General, Cabinet Psihiatrie, Cabinet Ortopedie Traumatologie, Cabinet Gastroenterologie, Cabinet Psihologie, Cabinet Endocrinologie, Laborator Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, Laborator de Analize Medicale, Laborator de Medicină Fizică și Reabilitare, Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza