Spitalul din Huedin, dotat cu un sistem ultramodern de chirurgie laparoscopică

by admin

Spitalul Orășenesc din Huedin a fost dotat cu un nou sistem de chirurgie laparoscopică 4K, cu dispozitiv de sigilare vasculară. Echipamentul ultramodern a fost achiziționat de Consiliul Județean Cluj și a intrat deja în dotarea blocului operator al spitalului, fiind pus în funcțiune.

„E un nou echipament de ultimă generație care va face intervențiile chirurgicale din Spitalul Huedin și mai sigure. În plus, recuperarea pacienților, după operații, va fi mult mai rapidă și mai ușoară. Nu ne vom opri aici, vom continua să dotăm spitalele din întreg județul cu aparatură medicală de ultimă generație”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Fondurile pentru achiziționarea acestui turn de chirurgie laparoscopică au fost asigurate în totalitate din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj, valoarea acestuia fiind de aproximativ 500.000 de lei.

Noul aparat permite efectuarea multiplelor intervenții chirurgicale minim invazive și contribuie la realizarea unui act medical sigur și rapid, cu numeroase beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza