Spitalul din Gherla, dotat cu un nou grup electrogen

by admin

Un nou grup electrogen a fost instalat la Spitalul Municipal din Gherla, în urma unei investiții a Consiliului Județean Cluj. Noul echipament va proteja unitatea sanitară în cazul unei pene de curent.

”Am fost receptivi la nevoile instituţiei sanitare şi am decis să alocăm resursele financiare necesare pentru materializarea acestei investiţii ce va contribui la realizarea unui act medical de calitate precum şi la funcţionarea spitalului în condiţii optime”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.  

Valoarea grupului electrogen este de aproximativ 130.000 de lei, iar finanțarea a fost asigurată integral din bugetul propriu al CJ Cluj. Echipamentul a fost deja livrat, instalat și pus în funcțiune.

Asigurarea continuității alimentării cu energie electrică este esențială având în vedere faptul că în cazul unei întreruperi de curent este periclitată activitatea pe toate secțiile unității spitalicești, cu precădere pe Secția Medicină Internă – Compartiment Boli Infecțioase COVID-19 și Secția Chirurgie – ATI, Bloc Operator.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza