Spitalul de Copii din Cluj-Napoca a primit noi echipamente medicale achiziționate din fonduri europene

by admin

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca a fost dotat cu noi aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație, achiziționate de Consiliul Județean Cluj. Acestea au fost deja livrate spitalului.

„Continuăm să investim în sănătate. Scopul alocărilor de fonduri și al inițiativelor noastre constante în domeniul sanitar este acela de a contribui la creșterea calității actului medical și a serviciilor oferite. Tehnologia modernă de care dispun noile dotări va sprijini specialiștii spitalului în procesul de examinare, diagnosticare și tratare a micilor pacienți”, a transmis președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea noilor echipamente este de 1.102.092 de lei, la care se adaugă T.V.A.. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

Unitatea sanitară a primit un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, diverse echipamente pentru completarea sistemului de bronhoscopie flexibilă și rigidă, precum și a celui de laringoscopie din UPU, dar și două dispozitive HVNl – High Velocity Nasal lnsuflation. De asemenea, în cadrul instituției spitalicești au fost livrate 10 scaune cu roți pentru transportul intraspitalicesc al pacienților, un analizor și 20 de infuzomate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza